Måske mangler du også at mixe indholdet på din blog lidt op. Er alle dine blogindlæg på din hjemmeside af samme type og fra samme vinkel? Så risikerer du at kede dine læsere ihjel. Og det var jo ikke meningen med al den umage, vel?
Mix dit indhold med forskellige skabeloner
Mix typer af blogindlæg for at skabe variation på bloggen, så dine læsere ikke keder sig eller føler, at de allerede har set dit indhold, fordi det minder for meget om hinanden.
Er det dig, der er ansvarlig for jeres blog, eller er du ene mand i biksen, så har vi samlet et overblik over de 7 typer af blogindlæg, som vi anbefaler dig at eksperimentere lidt med som minimum. Listen er lang over forskellige typer af blogindlæg, men disse syv er vi særligt glade for. Og består din blog af en blanding af dem, så er du sikret den variation, som kan holde din blog frisk og interessant.
Content marketing skaber kun værdi for din målgruppe, hvis du holder indholdet interessant og friskt. Ingen har lyst til at bruge tid på en støvet oplevelse på din hjemmeside. Og det er dét, der sker, hvis ikke du husker variation i typerne af blogindlæg.
Hvis din blog kun består af tjeklister, eller kun består af lange artikler, så bliver dine læsere trætte af at læse med. Udfordr dig selv ved at prøve et par af disse forskellige typer blogindlæg – til en forandring. Nogle af dem kender du i forvejen, men der skal nok være én eller to, som du endnu ikke har prøvet kræfter med 🙂 GO!
Prøv disse 7 forskellige typer af blogindlæg:
#1 Guides
Guides kan være alt fra en trin-for-trin forklaring med billeder undervejs, en grafisk fremstilling eller en video, hvor du viser hvordan man gør noget bestemt. Du forklarer hvordan man gør ”noget” inden for dit fagområde – i grove træk eller ned til mindste detalje.
Din læser skal gerne kunne læse eller se din guide og udføre det pågældende samtidig. Kun med din guide ved hånden.
Klassikeren er selvfølgelig en trin-for-trin guide. Og dem er vi glade for! De er nemlig let fordøjelige for læseren.
Om du fortæller, hvordan man sikrer sig et effektivt møde med fem trin i en proces på video eller i et lydklip, eller om det er en opskrift, som du udfører på video. Det kommer an på dit fagområde og dit indhold. Og dine præferencer for enten tekst, lyd eller video. Men tænk bredt! Mulighederne er mange!
Tip:
Inden du går i gang kan du evt. lave en lille research af hvilke problemer eller situationer dine læsere har brug for en guide til.
Her har Eric Ziengs f.eks. lavet en super lækker trin for trin guide til hvordan du kommer i medierne.
#2 Lister
Det er ingen hemmelighed, at vi hos WorkHero er meget begejstrede for blogindlæg i form af lister. Hvad er bedre end lige at få et overblik over et specifikt område? Og hvordan opnår man det nemmere end med lister!?
Du får lige et par idéer til de klassiske lister:
- 10 ting du skal undgå, når du…
- 5 ting du ikke vidste om…
- 3 typer af problemer du kan opleve når…
- 12 råd til…
- 7 spørgsmål du skal stille dig selv inden du…
Du sidder jo lige nu og læser en liste for at sikre dig, at du har overblik over, hvilke blogtyper der findes, som du kan kaste dig over for at holde din blog frisk og varieret. Men for at komme med et andet eksempel, er her et blogindlæg fra Morten Vium, med 10 tips til at udvikle relationer på LinkedIn.
#3 Tjeklister
Hvor tit tror du, din målgruppe spørger sig selv: Har jeg nu husket det hele? Har jeg overset noget? Er der noget som kan gøres bedre? Det er ikke så sjældent endda! Til det har vi tjeklisten.
Tjeklisten er jo egentlig en form for liste, men den har fået sit eget punkt pga. vores store kærlighed til den og dens særlige karakter.
Dine læsere kan have stor gavn af en tjekliste i nye og næ. Vi har alle sammen så travlt, at det kan være svært at holde overblikket og huske det hele. Men med en tjekliste, serverer du løsningen for dine læsere på et sølvfad. Overblikket. Så der er styr på tingene.
Assistance HR Partners har fx samlet en tjekliste til den stærke leder.
#4 Cases
Det gode ved casen er, at du gennem en klar fortælling viser, hvad du reelt kan. Du fortæller fx, hvilken forandring du har skabt hos en kunde, og det er et stærkt middel til at overbevise om din ekspertise. Don’t just say it – show it.
En case kan bygges op på mange forskellige måder, men den omhandler et projekt eller en ydelse du har leveret for en kunde og deres oplevelse hermed. En god case indeholder følgende:
- En forklaring af problemet eller situationen, som var udgangspunktet for behovet for din involvering.
- Hvad du konkret gjorde for kunden – dit produkt, din ydelse, din løsningsmodel.
- Hvad blev resultatet af din hjælp? Hvilken forandring skabte du?
- Meget gerne udtalelser eller citater fra den kunde, som casen drejer sig om.
Disse spørgsmål kan du f.eks. stille dine kunder, når du beder om en anbefaling eller skal lave en case:
- Hvorfor tilmeldte du dig et forløb hos mig?
- Hvad var det for et problem, du havde brug for at få løst?
- Hvad er den største (konkrete) forandring, du oplevede?
- Hvordan går det nu?
- Hvilke tiltag fungerede særligt godt?
- Hvad blev resultatet af min hjælp?
- Hvordan var din oplevelse med at arbejde sammen med mig?
- Hvem eller hvilken type kunder ville du anbefale mig til?
Ideal Development arbejder med app udvikling og har eksempelvis lavet en case om app’en Workr, som de står bag:
#5 Eksperternes råd
Lav et blogindlæg, hvor du samler en række eksperters råd om et bestemt område. Det kan godt tage lidt tid og kræfter at indsamle rådene, og at få eksperterne til at finde tid til at udtale sig, hvis du vil spørge dem direkte. Du kan også researche dig frem til eksperters udtalelser. Men dine læsere vil med sikkerhed se værdien i dit hårde arbejde uanset.
Her har vi samlet en række af eksperters råd til online produkter.
Bonussen er at andre eksperters råd også tilfører Social Proof til dit brand. Når du trækker på andre eksperters viden, kan du let vise, at du er relateret til dem og selv hører hjemme i den liga. Deres ekspertviden smitter af på dine læseres opfattelse af dig, som ekspert.
Og! Derudover er de eksperter du inddrager, faktisk ofte søde til at dele det fine indhold, så du på den måde også når bredere ud. Vi har f.eks. inddraget Morten Vium i indlægget (om online produkter), som har været så flink at dele vores indlæg efterfølgende.
#6 Ét genialt tip
Okay, så jeg synes egentlig sjældent det er særlig fedt kun at skulle komme med ét tip. Hvis jeg nu har en masse fede tips, hvorfor skal jeg så ikke give det hele med det samme i et blogindlæg?
Ja, altså sagen er bare den, at det er bedre at fokusere ind i mellem. Samle rådet over dem alle, og så gå i dybden med det. Give eksempler på rådet. Forklare hvorfor og hvordan. Kredse om netop dét råd, og intet andet.
Less is more. Det er nemlig lettere for dine læsere at huske dit ene geniale tip og rent faktisk bruge det, end at følge med hvis du går i alle mulige retninger og har massere guldkorn løbende. Hvilket kan være fint ind imellem. Men til tider er at altså også rart, hvis du bare holder det kort og kontant. Slip dine læsere fri for oplevelse af konstant information overload. Giv dem den variation det kan være, endelig kun at få ét tip.
Og ved du hvad bonussen er? Din pointe skinner bedre igennem, og den står skarpere i din læsers erindring efterfølgende, når der kun er én. Så lad dit ene tip få opmærksomheden.
Et eksempel på dette er, når Bo Skjoldborg fra powerwriting.dk giver dig ét tip: Formlen på at skrive stærke begyndelser. Godt nok har han flettet lidt reklame ind for sine kurser, men der kan du jo overveje, hvordan dit temperament er i forhold til det. Pointen er, at han kun har ét tip i fokus.
#7 Artiklen: Debat & viden
Blogindlæg som minder om artikler kan handle om alt mellem himmel og jord. Udvælg et godt emne, som du vil gå i dybden (og en anelse i bredden) med.
Men husk endelig at bryde teksten op med billeder, over- og underskrifter, samt grafiske virkemidler. Gør dig klart fra start, hvad formålet er med din artikel.
Skal den som hovedformål:
- Skabe debat om et relevant emne?
- Vise din/jeres måde at arbejde på i forhold til et specifik emne?
- Vise din eller jeres opfattelse, værdier eller holdninger?
- Svarer på et relevant spørgsmål i dit felt?
- Noget femte?
I de lidt længere blogindlæg er det vigtigt at holde den røde tråd. Du må ikke ville for meget med teksten. Hold dig hellere til et afgrænset emne end mange, ellers kan det hurtigt blive for overvældende eller uoverskueligt for dine læsere. Men der må gerne være flere forskellige pointer og argumenter.
Her har psykolog, Otilia Henriksen, skrevet et indlæg om Traumer – helt lavpraktisk. Den viser både hendes viden om emnet, og hvordan hun selv gør i sin klinik.
Det var de syv blogindlægstyper, som jeg gerne ville fremhæve. Så er det din tur til at mixe det up!
Du får lige en lækker grafik med vores 7 typer af blogindlæg:
(lige til at downloade eller printe ud, så du har den ved hånden, når du skal bruge den)
2 Responses