WorkHeros logo

Sådan arbejder jeg remote – gode råd fra en, der har gået vejen selv

Sådan arbejder jeg remote – gode råd fra en, der har gået vejen selv

Mit kontor har ikke én fast adresse.

Jeg arbejder hjemmefra, fra sommerhuset, fra caféen, fra parken, fra udlandet – ja, hvor som helst, det giver mening i min hverdag. Det er jeg vant til som ansat i WorkHero, hvor vi, som du nok ved, arbejder 100% remote. 🦸

Min erfaring med at arbejde remote har gennem årene udviklet sig fra en hjemmearbejdsdag i ny og næ til fuld tid – kun afbrudt af perioder, hvor jeg underviser i online marketing på kurser med fysisk fremmøde.

Jeg har været ansat, selvstændig, arbejdet freelance – og har løst mine arbejdsopgaver på mange forskellige tider på døgnet og fra mange forskellige lokationer.

🏝 F.eks. landede jeg en gang et fast samarbejde med en kunde (og drak hvidvin, som du kan se) fra denne terrasse på den græske ø Symi:


Så ja, min erfaring går længere tilbage end 2020, hvor corona tvang mange til at arbejde remote – og hvor jeg også blev kastet ud i at undervise og eksaminere kursusdeltagere på Zoom frem for i kursuslokalet.

Knap så eksotisk, som det billede, der ofte tegnes af remote arbejde. Et billede, der åbner op for forestillingen om, at remote arbejde er nemt og frit. Alt det kræver er en internetforbindelse – så kører det! 🚀

Og dog… For remote arbejde stiller ekstra høje krav til, at du kan balancere fritid og arbejdsliv. Og det er ikke altid nemt, skal jeg hilse og sige. Faktisk tog det mig mere end et år at finde rytmen – og jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at der ikke stadig er udfordringer.

 

– Hvilket leder mig til pointen med min historie…

… Nemlig at jeg lige her gerne vil dele med dig, hvordan jeg efter mange års erfaring med remote arbejde, strukturerer min hverdag. Målet er at inspirere dig til din måde at arbejde remote på, så du opnår den frihed og fleksibilitet, arbejdsformen åbner op for – samtidig med, at du får løst dine opgaver.

Uanset om du arbejder remote på fuld tid eller bare et par dage om ugen, og uanset om du er selvstændig eller ansat i en virksomhed, kan du få glæde af at læse med her.Når vi arbejder remote…

… er målet i min optik ikke at arbejde, som når vi sidder på en kontorplads i en virksomhed. Tiden er inde til at tænke i nye baner og bryde med konventionen om, hvordan vi arbejder bedst, som de fleste af os har liggende på rygraden.Sådan styrer jeg min tid ⏳

Remote arbejde åbner op for, at du i højere grad selv kan styre din tid. Det er jo en god ting – men også en kæmpe udfordring. Måske sætter du dig for høje mål og føler, at du fejler, fordi du ikke når dem. Måske føler du, at du knokler og knokler uden egentlig at nå noget.

– Og så er der langt til det frie og fleksible arbejdsliv, du drømmer om.

Gennem årene har jeg øvet mig i at styre min tid, så jeg har kunne gå til yoga midt på dagen, hente mine børn tidligt, tage ud og spise en frokost med en god ven eller bare tage en fridag midt på ugen.

Det har jeg gjort ved at:

 • planlægge mine opgaver i et Google dokument hver søndag aften eller mandag morgen, så jeg altid går ugen i møde med en overordnet plan.
 • planlægge min arbejdstid dag for dag – nogle uger arbejder jeg samme antal timer på samme tidspunkt hver dag, andre uger noget helt andet, alt efter behov.
 • tracke min arbejdstid i værktøjet Toggl – også tiden jeg bruger på at skrive og besvare mails, planlægge osv., så jeg har det fulde overblik over min arbejdstid.


Jeg anbefaler virkelig, at du gør en indsats for at lægge en plan for din arbejdstid. Ja, tingene kan ændre sig undervejs, men med en plan sætter du kursen og giver plads til de mange muligheder, remote arbejde åbner op for i din hverdag.Nøglen til at få fleksibilitet til at gå hånd i hånd med produktivitet er struktur.

Måske lidt paradoksalt – men ikke desto mindre sandt.Sådan holder jeg fokus 🔎

Der findes uendeligt mange ting, der kan stjæle fokus fra en arbejdsopgave. Både hvis du arbejder under fjerne himmelstrøg, hvor eventyret altid venter lige om hjørnet, men også derhjemme, hvor ting som vasketøj og en kat, der hopper op på tastaturet kan afholde dig fra at komme i mål med dine opgaver.

Når du ikke arbejder fra en virksomhed, der er indrettet 100% til formålet, bliver det langt fra nemmere. Og så er der ikke nogen, der opdager det – altså lige indtil, du er maks. presset, fordi du ikke har nået det, du skulle…

Problemet er netop, at når du mister fokus og laver alt muligt andet, så vil du ofte stå tilbage med dårlig samvittighed og stress over, at du ikke har nået det, du skulle på din arbejdsdag. Følelser der også tynger dig, når du holder fri og bestemt ikke er godt for dit remote arbejdsliv.

🤷 What to do?

For mit eget vedkommende:

 • prøver jeg at arbejde på de tidspunkter, jeg er mest produktiv – de lavthængende frugter gemmer jeg til energien er lav, og det er sværere at holde fokus.
 • husker jeg at holde pauser – det gør det nemmere at holde fokus, når jeg er tilbage på pinden. Når jeg har rigtig travlt, bruger jeg en app til at holde styr på tiden, så jeg husker at veksle mellem arbejde og pause.
 • lægger jeg min telefon væk så vidt muligt, også i mine pauser – beskeder, sociale medier og ting, jeg lige kan undersøge nærmere er alle utroligt distraherende og afholder mig både fra at arbejde og koble af.


Husk også, at hvis du en dag bruger to timer på en frokost med en ven, eller du er til træning i et par timer midt på dagen, så betyder det ikke, at du så skal droppe pauser dagen efter. Det bliver du hverken mere glad eller produktiv af.

Sådan undgår jeg at føle mig alene 🙁

Måske savner du dine kolleger, hvis du normalt er en del af et team i en virksomhed. Måske er du selvstændig og føler, du sidder helt alene med både beslutninger, opgaver og madpakken.

Jeg er en af dem, der elsker at være alene – også når jeg arbejder. Bare sidde i stilhed og spise min frokost. Fordybe mig i en opgave uden at blive afbrudt konstant…

Jeg har prøvet at arbejde fuld tid fra et storrumskontor, oftest med hovedtelefoner på, fordi jeg havde så svært ved at koncentrere mig om min opgave. Det kommer ikke til at ske igen…

Når følelsen af at være alene af og til sniger sig ind på mig alligevel, så:

 • husker jeg at spørge, når jeg har brug for input – enten via chat til mit team eller i online grupper på f.eks. Facebook og LinkedIn.
 • laver jeg aftaler med andre, f.eks. frokost med en af mine venner, holdtræning eller at sidde og arbejde sammen med andre.
 • sørger jeg for at planlægge lidt ekstra uden for arbejdstiden, f.eks. familiebesøg, middag for vennerne eller andet sjovt (det har man faktisk mere overskud til, når man ikke er drænet af at være sammen med kolleger hele dagen).

 

Til sidst anbefaler jeg virkelig, at du også giver slip og prøver at nyde roen og alenetiden. Hop ikke altid på telefonen, så snart du har forladt din computerskærm. Det er altså ret fantastisk at sidde i absolut fred og ro og bare kigge lidt ud i luften, hvis du spørger mig. Det er vi desværre ikke så gode til – heller ikke mig. Men jeg prøver. 

Sådan undgår jeg at bruge al min tid foran computeren 💻

“Når jeg er på arbejde, skal jeg sidde ved computeren”.

Har du det også sådan?

– Man føler sig da også lidt som “fremtidens medarbejder”, når man tjekker ind på sit fine hjemmekontor eller sidder på en café med computeren åben og en moderigtig kop kaffe ved siden af – lidt lige som på alle de der billeder på Instagram.

Jep, jeg er enig. Men problemet er, at det ikke er sundt at sidde bag computerskærmen nonstop. 

Jeg arbejder med online markedsføring = 100% arbejde bag en computerskærm. Og dog… For jeg har fundet nogle arbejdsgange, der får mig væk fra computeren, og faktisk oplever jeg, at det styrker min kreativitet og produktivitet!

Det, jeg oftest gør, er at:

 • overveje, hver gang jeg påbegynder en ny opgave, om jeg kan løse noget af den væk fra skærmen. F.eks. kan jeg lave en brainstorm på en god gammeldags blok eller finde den gode vinkel til en kommende email-kampagne, mens jeg hænger vasketøj op.
 • gå en tur og optage mine idéer som lydfiler på min telefon.
 • tage ud af huset uden min computer – ofte prøver jeg også at lade telefonen blive hjemme – og skrible, tegne og tale mig frem til løsningen på min arbejdsopgave.


Hvis du spørger mig, er det på tide, vi gør op med den traditionelle måde at se arbejde som noget, der kun foregår, når vi sidder ved skærmen. Bare fordi det føles som om, det altid har været sådan, betyder ikke, at det skal være sådan fremover.

⭐ Lad os sammen byde nye arbejdsgange velkommen, så vi kan nyde alle de fantastiske muligheder, der ligger for vores fødder, når vi arbejder remote!

Har du et remote arbejdstip? Del det med os nederst på siden – vi vil elske at høre fra dig!

Skriv til mig Har du brug for hjælp til din online tilstedeværelse?

Kontakt mig for en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig, så du kan styrke dit brand og tjene flere penge.

Vil du dele denne artikel?

Del på Facebook
Del på Twitter
Del på Linkdin
Del på Pinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *